Rabu, 14 Jun 2017

BISIKAN DENDAM BAB 14


HOTEL MURAH SERAM
SUMBER FOTO: GOOGLE IMAGE


"Pakcik mahu pergi kemana?" Elina sudah berada di hadapan Omar. Pandangan mereka bersatu. Omar tidak dapat menggerakkan tubuhnya. Tubuhnya kaku bagaikan di gam rapat ke lantai. Omar memejam matanya mengharapkan segala yang dialami hanyalah mimpi. Omar membuka matanya. Elina masih setia berdiri di hadapannya. Darah merah menitis ke lantai. Kaki Omar tidak mampu digerakkan, jauh sekali untuk melarikan diri.
   Omar dapat merasakan ada tangan lain sedang menyentuh lehernya. Omar yakin bukan Elina saja yang berada disitu. Jika Elina masih berdiri di hadapannya, siapa pula berada di belakangnya? Omar buntu. Tubuhnya mengigil. Peluh jantan membasahi wajah dan tubuhnya. Omar memejam mata. Omar dapat rasanya ada jemari berkuku tajam sedang membelai lembut lehernya. Sekilas dikerling Omar tidak nampak tangan sesiapa.
  "Abang!"
Omar kenal suara itu. Suara Julia! Omar menyumpah dirinya kerana terlupa hendak minum air yang diberikan oleh Seri.
  "Abang sampai hati buat Julia begini! Kasihan anak kita." kini disebelah Elina berdiri seorang wanita yang sedang memangku bayi. Memang benar wanita yang berpakaian serba putih itu adalah Julia. Omar tahu kerana pakaian yang dipakai Julia adalah baju yang dibelinya sebagai hadiah untuk Julia dan pakaian itu yang dipakai Julia ketika dibunuh. Seperti Elina, tubuh Julia di penuhi darah dan kesan tikaman. Omar memejam matanya. Dia takut tetapi dia tidak mampu berbuat apa-apa. Omar membuka matanya. Julia dan Elina memandang wajahnya dengan pandangan marah dan dendam. Elina dan Julia menghampirinya. Julia tersenyum memandangnya. Omar ketakutan saat terpandang gigi taring milik Julia. Lebih mengejutkan bayi yang berada dalam pangkuan Julia bukanlah bayi sebaliknya batu nisan. Elina mendekati Omar lalu mencekik Omar manakala Julia menikam Omar di perut dengan kukunya yang tajam. Omar bergelut melepaskan diri dan Omar merasakan kesakitan teramat sangat di perutnya.

BAB PENUH DI PORTAL ILHAM [ KLIK SINI ]

Tiada ulasan:

Catat Ulasan