Rabu, 31 Mei 2017

BISIKAN DENDAM BAB 8

DARAH
SUMBER GAMBAR: GOOGLE IMAGE
“Baiklah, aku akan buat seperti kau mahu.” Omar menanti permintaan Seri dengan penuh kesabaran.
“Syarat pertama, kau perlu bawakan aku sehelai baju dan beberapa helai  rambut abangmu. Syarat kedua,sediakan semangkuk darah gadis yang masih suci.Itu sahaja syarat kau perlu penuhi. Syarat-syarat lain akan aku beritahu kemudian.” 
“Darah?” Omar resah. Syarat kedua, syarat yang agak sukar dia laksanakan. Jika syarat pertama dia tidak risau kerana dia bebas keluar masuk ke dalam rumah abangnya. Walaupun dia membenci abangnya, dia masih berbuat baik demi kepentingan dirinya.
“Syarat itu tidak sukar bagimu bukan. Bukan engkau tidak biasa didampingi anak-anak gadis. Ingat Omar persetujuanmu tidak boleh ditarik balik. Buruk padahnya” Seri meninggalkan Omar yang termangu keseorangan. Omar menjangkakan Seri meletakkan syarat sediakan pulut kuning  ayam panggang. Paling tidak pun pengeras yang mudah dia laksanakan. Omar terkejut apabila Seri mengetahui sisi gelap kehidupannya. Omar akui dia suka berfoya-foya dan memiliki beberapa perempuan simpanan. Disebabkan sikapnya itulah dia bercerai dengan isterinya. Tetapi disebalik perwatakan itu, dia masih bertanggungjawab terhadap anak-anaknya setelah bekas isterinya enggan menjaga anak-anaknya kerana suami barunya tidak menyukai kehadiran mereka. Dia memang seorang yang suka berfoya-foya tetapi dia bukan seorang pembunuh!. Omar tidak sedar bahawa dia kini berada di landasan kehidupan sebagai seorang pembunuh yang mempergunakan nama Seri sebagai pembunuh.

BAB PENUH DI PORTAL ILHAM (KLIK DISINI)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan