Khamis, 20 Oktober 2016

KISAH BERNIAGA TANPA MODAL


Aku bukanlah seorang kaki media sosial. Aku memang rajin online fb tapi tengok-tengok gitu jelah. Nak membebel post macam-macam memang tak lah. Kalau aku sedih..geram..meluat kat orang pun aku pendam je. Ada masalah luah kat famili or kat kawan-kawan rapat. Nak berhuha huha pasal masalah aku kat dunia sosial memag taklahlah.

Disebabkan aku ‘penganggur berjaya’ haha aku pun bosan dok kat rumah. Resume tak terkira aku hantar tapi belum ada rezeki aku. So, aku pun godek-godeklah kat fb kot ada benda berfaedah aku boleh buat. Aku pun searchlah perkataan meniaga tanpa modal a.k.a dropship. Dulu aku ingat meniaga mesti ada modal bagai..menyesal pulak aku berjimba guna duit aku zaman study dulu yang berkoyang-koyang tu kalau buat modal meniaga pun takpa..ok benda dah lepas jangan menyesal haha ambil sebagai pengajaran.

So, aku pun mulalah jadi dropship pakaian muslimah dan produk kecantikan. Iklan punya iklan still tak ada hasil sesen pun. Aku pun cari-cari ilmu pasal dropship kat encik google. Bila aku fikir balik mungkin kesilapan aku jadi dropship produk nan mahal-mahal sedangkan friends fb dan dunia realiti aku ni adalah golongan pelajar dan yang baru-baru habis belajar. Memang taklah dorang nak membeli produk harga puluhan ringgit dan ratusan ringgit. Aku pun cari stokis yang jual produk yang harga murah dan bagus dipakai.

Last aku pun jumpalah fb stokis-stokis jual produk organik yang murah COFFEE SCRUB. Sebelum aku jual aku beli sebotol untuk aku try. Iyelah harga pun berpatutan dan mampulah aku beli untuk cuba kat kulit aku haha lagi satu sebab produk organik jadi aku tak risau kalau kesan kimia bagai.. After guna coffee scrub aku rasa kulit aku ada perubahan positif kulit pun lembut je. Aku pun promosilah kat fb secara online dan offline. Disebabkan produk aku jual mendapat sambutan yang bagus aku hanya sempat jadi dropship untuk seorang cust je pastu aku rela hati jadi agent. Rugi pulak aku jadi dropship sebab ada cust nak aku COD produk. Berbekalkan modal RM150 aku pun beli stok. Alhamdulillah tak sampai seminggu beli stok,produk aku jual tu dah nak habis jadi minggu depan aku kenalah restok produk.

Korang  taip je dropship 0r agent kat fb insta mesti muncul. Mula-mula jadi dropship aku join dropship percuma.. yang kena bayar yuran bagai aku tak join sebab iyelah kalau bayar nanti tak dapat sambutan rugi je hihi..

Kalau korang berminat dengan coffee scrub bolehlah usha page aku kat tepi sidebar dan tinggalkan mesej kat page Hayati_coffee scrub murah. Aku tak bagi nom wassap sebab pernah aku letak macam-macam orang mesej aku yang tak berkaitan jadi aku akan bagi nom wassap selepas pembeli pm aku kat page fb je.Coffee scrub ni aku  Postage seluruh malaysia.

Kalau ada rezeki nan aku nak buat giveaway coffee scrub kat blog ni hehe..tapi tak tahu bila haha 

KISAH BERNIAGA TANPA MODAL
KISAH BERNIAGA TANPA MODAL

KISAH BERNIAGA TANPA MODAL

KISAH BERNIAGA TANPA MODAL

KISAH BERNIAGA TANPA MODAL

Show comments
Hide comments

13 ulasan:

  1. macam best je scrub ni :D
    https://mellyacrayola.blogspot.my

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang best..kalau fhatin berminat boleh pm di page saya :)

      Padam
  2. Nice blog…saya singgah sini…nanti singgah saya punya blog lak http://zielazie.blogspot.my

    BalasPadam
  3. Hi,saya singgah sini n follow.. :)

    BalasPadam
  4. Tak buat entry baru ke?

    From:
    http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak buat entry baru tapi sibuk sikit esok lusa insyallah tulis entry baru ,,skrg tengah cari template baru..template sekarang tak menarik hehe..

      Padam
  5. org lelaki boleh guna gak ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. lelaki pun boleh guna sb ini produk organik..berminat boleh wassap saya 019-4518150..

      Padam
  6. lelaki pun boleh guna sb ini produk organik..berminat boleh wassap saya 019-4518150..

    BalasPadam
  7. Balasan
    1. boleh je.. nanti wassap ya jika berminat,,,memang best :)

      Padam
  8. ETHTRADE
    SHARING PROFIT UP TO 25% - 30% PERMONTH
    THE BEST .. LONG TERM BUSINESS ... STABLE AND TRUSTED
    THE REAL COMPANY WITH THE REAL ACTIVITY

    https://ethtrade.io/@821745

    https://ethtrade.org/@821745

    ✔ not hyip
    ✔ since April 16, 2016
    ✔ More than 32000 member
    ✔ Up to 25% (up to 30% by compounding) monthly profit
    ✔ Average Daily profit 1% ( monday - Friday )
    ✔ Automatic re invest (compounding)
    ✔ Lifetime contract
    ✔ invest in cryptocurrency trading with professional Team
    ✔ Start your portfolio with only 10$
    ✔ Use Bitcoin / Ethereum / Advcash
    ✔ Withdraw your profit or your investment anytime you want
    ✔ Marketing plan is very good for long term
    ✔ Build your team to get more benefits
    JOIN NOW!!! DONT LEFT BEHIND!!! REAL PASSIVE INCOME!!!LET YOUR MONEY WORKS FOR YOU!!!
    Join now .. free register : https://ethtrade.io/@821745

    BalasPadam