Isnin, 29 Ogos 2016

ADAKAH ANAK-ANAK SELAMAT?

Dah berhari lamanya tak tulis entri blog. Biasalah perasaan malas ini kalau malas memang malas tahap parah haha. Ok! Hari ini bukanlah cik ti nak ceramahkan mak ayah,mama papa bagai Cuma Cik Ti nak bagilah sedikit nasihat walaupun Cik Ti memanglah tak patut nak bercakap lebih-lebih.

Begini, tiap petang Cik Ti belajar memandu kereta kadang-kadang melepak haha. berdasarkan pemerhatian Cik Ti, ibu bapa suka biarkan anak dorang main berhampiran jalan raya. Ada satu peristiwa Cik Ti singgah di kedai adalah budak-budak dua tiga orang  main basikal tengah jalan. Usia dalam 4..5tahun je. Masa tu jalan memanglah tak sibuk tak ada kenderaan. Takut jugak Cik Ti bimbang ada kerata, lori muncul tetiba. Jadi Cik Ti suruhlah bebudak tu main jauh-jauh dari jalan raya. Budak kan??..seronok main still tak berginjak bermain atas jalan raya itu.

PERHATIKAN ANAK ANDA!
(photo: google image)

Cik Ti pun takutlah Cik Ti jadi saksi kemalangan ngeri. Parent dorang pun ada dekat-dekat situ je karang tegur anak orang tak pasal je Cik Ti kena marah hihi. Nak dipendekkan cerita tetiba muncul lori. Driver lori agak-agaklah nak race dalam kampung. Lori laju and bebudak tu masih bergumbira main basikal tengah jalan..budak-budak tu ketepi setelah ayah Cik Ti suruh dorang ketepi sebab ada lori.. barulah bebudak tu berlari-lari ketepi jalan itupun sebab dorag dah dengar bunyi lori. Tologlah tengok-tengok anak iye nanti jangan jadi apa-apa baru menyesal. Cik Ti tak mau masuk hospital sebab trauma tengok orang kena kemalangan hoho.
Show comments
Hide comments

2 ulasan:

  1. Manusia Cik Ti.. Sebelum kena tak berapa ambil berat. Bila dah kena.. Menyesal..

    BalasPadam
    Balasan
    1. itulah,,kita yang menengoknya rasa risau..

      Padam