Jumaat, 15 Julai 2016

SAYA TUNGGU SUAMI MAKCIK KAHWIN DENGAN SAYA!



SAYA TUNGGU SUAMI MAKCIK KAHWIN DENGAN SAYA!


Aku raya tahun ni memang banyak dapat  soalan cepumas. Tak adalah luar biasa sangat soalan biasa-biasa je. Salah satunya soalan bab jodoh. 

Aku tertarik dengan artikel yang aku terbaca kat Kosmo.. rasanyalah kosmo,,aku pun lupa hahah..tapi disebabkan aku alami situasi yang sama jadi aku pun berminatlah nak share..

SAYA TUNGGU SUAMI MAKCIK KAHWIN DENGAN SAYA!

tak adalah sampai rosak mood raya aku. Lagipun bila dorang dah balik aku pun tak ada masa nak kenang-kenang soalan cepumas itu,banyak kija lagi boleh buat. Kalau dah luntur mood raya tu tahap serius dah tu pemikiran terkenang-kenang sampai jadi mimpi ngeri hak3.

SAYA TUNGGU SUAMI MAKCIK KAHWIN DENGAN SAYA!
'saya tunggu suami makcik kahwin dengan saya'..ada ke orang jawab cenggini. haha dibuatnya makcik tu betul-betul lamar kau untuk laki dia yang mungkin dah tua..padam muka hihi..hati-hatilah menjawab dibuatnya tahap kesian makcik tu tinggi dan simpati sebab tak kahwin-kahwin..

Berbalik kepada kisahku.Dulu aku bagi alasan tengah belajar tu pun ada orang kata apa salahnya kahwin masa belajar haha. Tak salah tapi aku ni jenis suka fokus satu perkara je. Kalau belajar..belajar. Kalau ada dua assignment aku kena siapkan satu-satu tak boleh aku lambakkan semua sekali siapkan satu-satu masa kalau buat banyak perkara satu masa ada je tak kena dan aku stress hahaha. Kali ni aku dah tak ada alasan.  Bila dorang tanya aku diam je,senyum dan gelak sopan haha (sopan la sangatttt haha). Nak bagi jawapan biadab tak sampai hati oii. Nasiblah aku tak ikut tunjuk ajar orang tak bertamadun suruh tanya bila makcik nak mati..saya tunggu suami makcik kahwin dengan saya..alasan yang tak bagus dan tak baik..lagipun sikap dan adab kita sikit sebanyak adalah cerminan keluarga kita..Anggap jelah leteran dorang tu sebagai nasihat. Manalah tau makcik-makcik tanya sebenarnya nak jodohkan korang dengan anaknya tapi dah bagi jawapan biadab sewajibnya kena reject haha (kot-kot je).

Segalanya adalah pandangan peribadi aku. Masing-masing mempunyai pendapat dan pandangan masing-masing :)

setakat ni je aku mampu tulis aku dah  phening-phening sebab demam.,demam pun gagah menulis..

Show comments
Hide comments

7 ulasan:

  1. thanks for the idea.. lepas ni kalau org tanya, aku nak tanya balik "bila lak ko nak mati?"... sometimes diorg ni tak faham maksud sensitivity... that kind of questions are too sensitive to be asked, especially pada org2 yg berumur mcm aku ni... hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahaa belum khwin tanya bila nak khwin. bila dah khwin tp masih menunggu zuriat, tanya bila nk dpt ank pula. Bila dh dpt ank, tanya xkan sorg je? xkn dua je? dua2 prempuan.. tambah la lg satu kot kot dpt boy. Dan blaa.. Blaaa.. Blaaa... :D

      Padam
    2. soalan sensitif adalah soklan paling best sebab tu orang suka tanya..menusuk kalbu betul soalan hahaha

      Padam
    3. ada terbaca kat fb ada org suruh tanya balik "bila ko nak bercerai?"... agak kasar gak bunyinya... but, they asked for it.. :P

      Padam
    4. dibuatnya dorang jawab dah bercerai talak bla..bla..(mana tau gurauan jatuh talak betul) tak ke naya..dorang jelah.bab cerai.talak tak boleh main-main..hehe

      Padam
  2. sy stress bila org tnya bila nak dpt kerja.. sbb sy bru hbis blaja.. pressure sgt.. btw, salam singgah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya juga alami masalah yang sama..saya pun baru habis study,baru beberapa jam balik kampung lepas habis exam semua tanya kerja apa..sesak nafas sungguh,otak pon ting tong lagi sb baru habis exam.sekarang saya jarang keluar rumah.masa raya lagilah...

      Padam